weblog > sijgje.nl

17-12-2005

Hersentumor Astrocytoom

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 20:50

Welkom op deze site. Ik heb hem ooit gemaakt als een dagboek en als erfenis voor mijn dochters. Sonja is 9 september 2003 overleden aan kanker, een hersentumor, eerst goedaardig later kwaadaardig, een astrocytoom graad 2 - 3. We hebben een intense tijd meegemaakt vanaf het moment dat deze ziekte zich openbaarde door middel van epileptische aanvallen door de hersentumor. Deze site gaat over de ziekte, kanker, hersentumoren, de medicijnen, astrocytoom graad 2 en graad 3, alternatieve behandelingen, reguliere behandelingen, de gevoelens, het gezin, de emotie’s etc. Het is een dagboek, je kunt deze site lezen, je kunt reactie’s geven, en voor mensen die tot onze familie en kenniskring behoren is er ‘het boek van Sonja’ waarin ze iets kunnen schrijven dat ze zich van Sonja kunnen herinneren, dit vooral voor onze kinderen. Maak je reis terug in de tijd. Mocht je vragen e/o opmerkingen hebben kan je me altijd mailen.

Warme groeten en bedankt voor alle steun.

Peter Eemsing

9-9-2005

al weer 2 jaar verder

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 03:13

Inmiddels al weer 2 jaar verstreken na het overlijden van Son. Haar verjaardag op 5 augustus hebben we nog herdacht tijdens onze vakantie in Frankrijk in een mooie kerk die Fleur heeft uitgezocht om kaarsjes te branden. Vandaag is nog weer z’n moeilijke dag, maar ook een mooie dag vol met herinneringen. Het is gek dat we al weer 2 jaar verder zijn. Twee jaar klinkt zo kort maar er is ook al weer zoveel gebeurd dat het allemaal ook al weer zo lang geleden lijkt. De banden tussen het heden en het verleden vervagen, als ik zo weer eens alles terug lees op de site kan ik me bijna niet voorstellen dat het nog zo kort geleden is. Als ik in het dagelijkse leven leef, lijkt alles al weer zo lang geleden. Ik ben verleden jaar gaan samenwonen, getrouwd en we wonen nu met z’n zessen. Ik heb mijn bedrijf weer opgestart en we stromen en genieten van het leven. Soms voel ik me daar schuldig over, maar ik ben ook ontzettend dankbaar dat al het nieuwe nu al zo vertrouwd is. De meiden doen het goed, ook met ’stief’ -broertje en -zusje erbij, en ineens zijn we weer een hele hechte ‘aanstormende puber’ club. Het is bijzonder om te mogen meemaken dat het leven zoveel te bieden heeft en soms moeilijk te realiseren dat alles morgen ineens weer zo betrekkelijk kan zijn. God,wat hebben we moeten knokken om weer in ons leven te komen en wat ben ik dankbaar dat dit gelukt is. Dit is weer z’n moment om te realiseren hoe belangrijk het leven in het nu is, nu moet het goed zijn. Later zien we wel weer wat we tegen gaan komen in ons bestaan. Het mooiste wat Son me ooit heeft gegeven is de ervaring die ik heb in dit leven. Dank je Son….

9-9-2004

E�n Jaar Later

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 03:13

Vandaag is het 1 jaar geleden dat Son is heengegaan. Een dag om bij stil te staan, een dag met herinneringen en een dag met Zonneschijn, net als een jaar geleden.

In liefde gedenken we haar vandaag op Assel, een kaarsje brandt de hele dag…..

P

9-5-2004

Moederdag

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 13:22

Vandaag was moederdag, erg confronterend voor ons en vooral voor Fleur. Ze heeft 2 dagen er erg veel last van gehad. Het liefste zou ze deze dag overslaan. Lotte reageert heel anders, die wil het liefst in Anjoke kruipen en wil de warmte en omhulling. Het is mooi om te zien hoe ze er alletwee mee omgaan. Het doet pijn om de strijd te ervaren van Fleur. Het is een dag die een vacuum creeert, aan de ene kant allemaal heel leeg, maar aan de andere kant ook heel vol, we gaan zo eens Sijgje opzoeken in het bos……

11-4-2004

De paasdagen

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 19:39

Vandaag weer even bij het graf geweest van Sonja. Een gek moment om tijdens de Paasdagen daar te zijn. Het was druk op de begraafplaats, veel mensen die hun dierbaren bezochten. Fleur bekruipt altijd een stuk emotie en Lotje speelt een beetje rond als we daar zijn. Het is gek om te ervaren hoe dat is, ook voor mijzelf. Nog maar 7 maanden geleden is ze heengegaan op haar reis. Het leven dendert gewoon door zoals het altijd gedaan heeft.
Met ons gaat het goed, ik zit zelf nog midden in een stuk verliesverwerking. Het is eigenlijk harder aangekomen dat ik me had kunnen voorstellen, maar toch gaat het redelijk goed met me. Inmiddels 39 jaar geworden, een heel raar idee, ik verlang naar de rust in mijn bestaan. De kinderen vinden hun plaatsje terug in het leven en komen steeds beter in balans. En we leven het leven zoals het is. Zonder Sonja, maar wel met veel goede herinneringen en prachtige mensen om ons heen. Fijne Paasdagen voor iedereen. En tot ooit………….

P

20-9-2003

de filmpjes

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 12:51

Op verzoek van vele mensen zal ik dan toch de filmpjes die ik voor de begrafenis heb gemaakt online zetten. Het nummer van Whitney Houston heeft Son zelf uitgezocht voor haar begrafenis. Ze wil er iets mee zeggen. Ervaar dat maar zelf. De filmpjes zijn ongeveer 6 a 7 mb met geluid, dus het kan even duren voor je ze kunt afspelen, en omdat ik ze geschikt heb moeten maken voor het web is de kwaliteit een stuk achteruit gegaan. Maar zo kan je toch een impressie krijgen. Ze staan onder het kopje ‘links’ rechts in het ‘menu’. De eerste die gespeeld werd was van Sting, daarna Marco Borsato, vervolgens Paul Simon en het laatste filmpje was met muziek van Whitney Houston.

9-9-2003

rust in huis

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 01:22

Het is weer avond, tijd om te gaan slapen, Lodewieke gaat waken en wij gaan slapen. Son is rustiger dan vanmiddag, haar ademhaling is regelmatiger en het lijkt of ze meer in haar rust is. Welterusten wereld, morgen weer een nieuwe dag…..

6-9-2003

de juf van fleur

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 01:44

Wil jullie een klein stukje uit de mailtjes die ik regelmatig van de juffen krijg over de kinderen niet onthouden. Ik moest er om glimlachen en het doet me zo ontzettend goed hoe ze op de Vrije School met dit proces omgaan. Ik realiseer me zo goed dat het ook een belasting is voor alle kinderen en de juffen, maar zowel Berna, Marijke en Maartje gaan daar zo geweldig en warm mee om. Dat zijn de cadeautjes van deze tijd.

De kinderen van de klas hadden steentjes, een bloemetje een kaart met een zelf opgezocht versje erop geschreven bij zich. Geweldig!
Het deed Fleur zichtbaar goed. Iedereen verdrong zich om het tafeltje om al het moois te bekijken. Vincent vond het zo sneu dat de kaars telkens uitging na een poosje. Daarom had hij een glaasje met waxinelichtje meegenomen om telkens door te laten branden. Dat doen we dus nu.
De foto van Sonja en de kaarten plakken we aan de zijkant van de pilaar waar ook het tafeltje is gemaakt.
Er komen veel vragen…
Ben je bang, Fleur?
Kun jij nu ook kanker krijgen?
Ga je er altijd dood aan?

Tot slot zei Fleur:
En dan heb ik nu nog een verrassing:”Jullie mogen allemaal op de begrafenis komen in de kerk!”"
Waarop een oorverdovend gejuich losbarstte.
Fleur straalde trouwens van oor tot oor toen ze de reactie van de kinderen kreeg.

3-9-2003

laatste dexamethason

Filed under: nieuws — pjotr9 @ 18:39

We hebben net heerlijk zitten eten, Marja had voor ons gevulde paprika’s met curry gemaakt. Lotte is spelen en eten bij Esther en Fleur logeert een nachtje bij Nyncke. Son heeft voor het laatst haar dexamethason genomen. Tegen Liesbeth, de huisarts, heeft ze het ook gezegd; “ik kan niet meer…… het is genoeg geweest”. Son slaapt nu en is rustig……. Morgen maar eens zien hoe het gaat, ik ben er best nerveus over.

Powered by WordPress