weblog > sijgje.nl

4-7-2003

St. Jan’s feest juni 2003

Filed under: sonja — anjoke @ 00:10

Vlak voor de vakantie even de dagboeken bijwerken, vanaf aanstaande zondag zijn we 4 weken kamperen op camping de Roos te Ommen. Geen tijd dan om iets van ons te laten horen. We hebben hele gemengde gevoelens momenteel over de situatie. De foto van het Sint Jan’s feest is daarom ook erg bijzonder. Vele momenten van confrontatie zijn deze tijd gaande. Het Sint Jan’s feest een jaar geleden werd abrupt afgebroken met de beenbreuk van Anjoke en de gescheurde kniebanden van Moniek. En Son moest toen gewoon weer terug naar det ziekenhuis. Dit jaar is het een intense viering geweest met veel emoties. Het Sint Jan’s feest is een moment van bezinning en overwinning. We kunnen ervan kunnen genieten maar het maakt ons ook elke keer weer bang. Op het Sint Jan’s feest wilde Son samen met Anjoke en mij over het vuur springen wat wel een heel gek idee was, maar uiteindelijk ook een mooie ervaring. Alsof ze een nieuwe tijd wilde inluiden, een onzekere maar ook warme tijd. Son merkt dat ze langzaam achteruit gaat, zelfs met een nu opgehoogde dosering dexametason. Ze kan de kinderen soms slecht aan, spreken gaat moeilijk en ze is moe, moet steeds veel slapen en rusten. Ook heeft ze veel hoofdpijn. Ze is het ook allemaal steeds vaker eventjes zat om maar aldoor ziek te zijn. Ze probeert steeds meer dingen los te laten, met name ook met de kinderen en de kleine dagelijkse dingen. We hebben nu elke dag thuiszorg en dat maakt het allemaal ook wat rustiger, maar al met al is het geen gemakkelijke tijd momenteel. Aan de andere kant hadden we afgelopen week ouderavond van Lotte’s klas waar we de nieuwe juf hebben ontmoet van de eerste klas. En…. Lotte heeft haar zwemdiploma gehaald! De ouderavond van Fleur’s klas was bij juf Berna thuis, waar we haar getuigschrift kregen te zien met de spreuk voor Fleur. Son en ik waren ontzettend geraakt door de tekst daarvan. Later zal ik deze op Fleur’s dagboek zetten.

Het is gek allemaal, zo met die intense momenten met de mensen die momenteel veel in ons dagelijkse leven zijn. Anneke voor Son en Anjoke voor mij, ze staan alletwee bijna dagelijks voor ons en voor de kinderen klaar en vormen een warme deken vol liefde die juist bij al deze bijzondere gebeurtenissen zo belangrijk is.

Liesbeth, onze huisarts op viool en Anneke op de fluit samen met het gelegenheidsorkestje van Sint Jan…

Son’s moeder is ook weer op de been, na een vakantie in Zandvoort komt ze nu weer met een niet te stoppen regelmaat. Het is geweldig om te zien hoe ze dat toch elke keer weer doet, op haar leeftijd helemaal uit Groningen! We waren ook erg blij dat ze er net als verleden jaar weer bij was op het Sint Jan’s feest. Toen Sonja afgelopen jaar weer ziek werd was haar enige wens “als ik Lotte nog maar door het Rozenpoortje naar de eerste klas zie gaan”. Deze gebeurtenis heeft een hele impact op ons allen gehad. Op 4 juli was Son’s moeder, net als mijn moeder, er ook bij om Lotje door het Rozenpoortje te zien gaan.

De sprong vanuit de kleutertijd de eerste klas in. Son heeft een mooie jurk voor Lotje gekocht met roosjes erop.

Lotje met vriendinnetje Esther, de doerakken van de klas………..

En Fleur dit jaar met Saartje over het vuur. De kakeldames en hartsvriendinnetjes……….

Moniek die verleden jaar haar kniebanden scheurde bij haar sprong over het vuur, moest dit jaar een handje geholpen worden, dus ik offerde me graag op ;-) wel drie dagen last van mijn lies gehad…….

Mooiste man van Sint Jan, die toch maar nooit een probleem maakt van het feit dat Anneke zoveel bij ons is….

meer foto’s van St. Jan….

Son denkt aan jullie en ik moet iedereen groeten die deze dagboeken regelmatig leest. Een kus van ons……..

Powered by WordPress