weblog > sijgje.nl

8-9-2003

het vechtende lichaam

Filed under: sonja — pjotr9 @ 20:48

Het is vandaag een emotionele dag geweest, het doet pijn om iemand te zien zwoegen met een dubbele longontsteking, veel slijm en steeds vol zitten. Ze is er niet goed aan toe, haar lijf is aan het vechten. We, Sonja’s moeder, Anneke, Petra, Anjoke en ik hebben een gesprek met Willem, de huisarts, gehad over wat nu te doen. Aan de ene kant wil je dat het ophoudt, schreeuwt je intuitie om in te grijpen maar telkens blijft de vraag spoken “is dit mijn leed of het hare?”. Het was een ontzettend goed gesprek met elkaar. Omdat Sonja morgen precies een jaar geleden een wilsbeschikking heeft getekend, zijn Anneke en haar moeder gemachtigd om aan te geven wanneer het niet meer gaat. Willem en Anneke zien haar lijf strijden tegen de ontsteking maar vinden haar niet echt onrustig en hebben niet het gevoel dat ze er heel erg onder lijdt. Willem kon dit goed beargumenteren, hij gaf even de rust die nodig was. Het is denk ik ook zo dat wij er zelf meer pijn van hebben dan Sijgje zelf. We gaan haar wel wat meer tot rust brengen met medicijnen om zeker ervan te zijn dat ze dit niet echt bewust meemaakt, en hopen dan toch dat ze zelf deze strijd gaat afmaken. We gaan het van dag tot dag bekijken, mocht het echt niet meer gaan dan gaan we opnieuw overleggen. Een kus vanuit hier……

5 Comments

 1. Wat een zware taak gaat er over jullie pad;
  in liefde …

  Marjolein

  Comment by Marjolein — 8-9-2003 @ 21:24

 2. Je volg de stem van je hart
  dat is ‘t enige pad.

  liefs en kracht

  Comment by Karin — 8-9-2003 @ 21:46

 3. Ha Peter, Woorden zeggen te weinig om uitdrukking te geven aan het respect dat we hebben voor hoe jij met de ziekte van Sonja en haar sterven omgaat. Ook wij leven op afstand mee en bezoeken je site regelmatig. Als jij en/of Fleur of Lotte er eens even uit willen dan hoop ik dat je ons weet te vinden, we wonen om de hoek en de port staat klaar.

  Comment by Wilma & Evert — 8-9-2003 @ 21:58

 4. Geweldig hoe jij hiermee omgaat. Vanaf het begin van Sonja’s ziekte tot nu toe. Diep respect heb ik er voor. Ook voor de anderen om jullie heen overigens hoor!
  Ik wens jullie heel veel kracht en liefde voor de komende uren en dagen. Jullie hebben dat wel, dat is al bewezen. Houd vol! Jullie redden het met zijn allen. Echt waar. Hoe dan ook.
  Blijf schrijven en blijf ons de kans geven met je/jullie mee te kunnen leven.
  Heel veel liefs en een dikke knuffel, ook voor de kids. Want voor hen is dit zeker een periode met een groot raadsel.

  Kus
  Loes

  Comment by loes — 9-9-2003 @ 00:04

 5. …en een kus terug…

  Comment by linda — 9-9-2003 @ 00:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress