weblog > sijgje.nl

16-9-2003

morning after…

Filed under: peter — pjotr9 @ 20:57

Welkom op het feest van je geest. Gisteren was zo enorm warm en goed, dat ik nu nog niet in staat ben dit te verwoorden. Voor iedereen die aan deze dag hebben meegewerkt, intens bedankt. Voor iedereen die er was en heeft bijgedragen op zijn of haar manier, bedankt. Het is gek nu hier, leeg en warm, maar ook heel goed……

7 Comments

 1. Lieverd,
  Bedankt voor de prachtige beelden die ik gister op mijn netvlies heb gekregen en die bij mij vele goede herinneringen naar boven laten komen. Ik zal hier voor Fleur en Lotte een mooi verhaal van maken voor Sijgjes boek.
  Dikke kus Anna.

  Comment by Anna — 16-9-2003 @ 23:46

 2. het was mooi P ;)

  Folkert

  Comment by Folkert — 17-9-2003 @ 12:29

 3. Lieve Peter, Lotte en Fleur,

  Ik leef erg met jullie mee, en ik heb diep respect voor je inzet. ik heb een gedicht voor jullie.

  Liefde

  Raakt aan
  ook zonder
  aan te raken

  liefde troost
  ook zonder woorden

  liefde is warm
  in een wereld
  koud en kil

  liefde doet pijn
  als liefde
  geen liefde mag zijn

  liefde leeft
  ook na de dood.

  ik wens jullie heel veel liefs en kracht.

  Rina

  Comment by namerina — 17-9-2003 @ 18:50

 4. In gedachten was ik bij jullie.
  Ook voor de komende tijd heel veel sterkte! Afscheid en rouw houden niet op na de begrafenis… Maar ik heb al begrepen dat jullie een heel warm gezin zijn, en veel steun bij elkaar vinden!

  Comment by marijke — 18-9-2003 @ 08:42

 5. Het gemene van een aangekondigde dood is dat hij een wig drijft tussen degene die de aankondiging kreeg en diens naasten, zelfs de nabijste naasten. Hoe intens het contact juist dan ook kan zijn, het betekent onherroepelijk ook verhoogde eenzaamheid voor alle partijen. En dat is nu voorbij. Die strijden zijn gestreden.

  Jullie hoeven niet langer machteloos naar de ups en downs, en uiteindelijk toch het langzame aftakelen te kijken, Sonja hoeft dat niet langer te voelen, er niet meer mee te worstelen. Daarmee is niet gezegd dat het gevoel van oneerlijkheid en tekortschieten ook direct weg is, maar in de verte gloort hoe dan ook een nieuwe fase. Een van opbouw in plaats van afbraak. Alleen al aan die gedachte wennen kost tijd. Die gaan jullie vast nemen. Maar schroom intussen nooit om volop te genieten van wat dan ook. Dat mag, wat zeg ik: dat moet!

  Voor het overige: trek je niks aan van goede raad, bemoeizuchtige adviezen en mensen die denken/zeggen je te begrijpen. Weet dat ze het goed bedoelen, en volg verder simpelweg je eigen gevoel. Ook als dat dingen zegt die niet passen in je eigen beeld van ‘hoe het eigenlijk hoort’.

  En pluk de dag.
  Loes

  Comment by Nachtelijke passante — 19-9-2003 @ 03:04

 6. Ha die Peter…al die woorden…al die clichés…ik krijg ze niet uit mijn vingertopjes…hoppa…gewoon maar een kus!

  Kussss
  Annet & Lulu

  Comment by droombos — 19-9-2003 @ 15:07

 7. Lieve Peter,
  Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe intens ik maandag beleefd heb. Het was heerlijk om Sonja zo te zien in haar energie en haar kracht. Die foto, die glimlach, haar ogen zo net even van onderaf naar ons kijkend. Ik heb het ervaren als een hele bijzondere dag, waar ik haar steeds aanwezig gevoeld heb.
  Vandaag is het zaterdag…een gevoel van gemis overvalt me…tegelijkertijd ben ik zo gelukkig dat we drie weken gehad hebben om elkaar in het gewone leven weer te mogen ontmoeten. Ik zie de laatste avond van onze vakantie nog zo helder voor me. We hebben gelachen, gehuild en afscheid genomen. Dat is zo waardevol…
  liefs, jelly. Kus voor Fleur, Lotte, Anneke en Anjoke

  Comment by jelly — 20-9-2003 @ 21:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress