weblog > sijgje.nl

5-12-2003

de steen

Filed under: sonja — pjotr9 @ 16:07

Eindelijk is gisteren de steen op het graf van Sijg gezet. Na veel toestanden hebben ze het voor elkaar gekregen om de tekst zo te krijgen als ik wilde. Ik ben er erg tevreden over. Het is nu best een beetje koud en grauw in het bos, maar toch heeft dat ook wel wat. Het lijkt het me een fijn idee als jullie, wanneer jullie haar bezoeken, een zwerf steen(tje) meenemen met jullie naam erop geschreven, met een stift of zo, om bij het graf te leggen. Dan liggen er straks stenen met namen van alle mensen die een rol in haar leven hebben gespeeld. En zo kunnen wij ook zien wie er bij haar zijn geweest. Dat is voor ons een belangrijke steun. De tekst op haar steen, ‘de wereld’ , is Sonja’s persoonlijke tarot kaart. Het amulet dat ze droeg toen ze thuis opgebaard lag, was ook een ‘de wereld’ , gemaakt door Marrisa Voss, zie mijn tarot site..

sijgje's steen

tekst steen

5 Comments

 1. Lieve P…Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte en warmte deze maand..((((dikke kus en knuffel voor jullie))))

  Comment by Ann — 5-12-2003 @ 17:07

 2. Hallo Peter
  Net als Ann wens ik jullie ook veel sterkte en warmte, niet alleen deze maand maar ook het begin van een nieuw jaar zal moeilijk zijn. Maar ik wil er nog aan toevoegen: koop een mooie kerstboom, voor jou, voor de meiden………. maak het gezellig en geniet van de intimiteit en de warmte binnen de familie en vriendenkring die er nog is. Sijg zou niet anders gewild hebben.

  Comment by An — 6-12-2003 @ 00:17

 3. Mooi dat de steen er staat. Heel veel warmte en liefde voor jullie deze maand en natuurlijk de maanden daarna. Verwen elkaar maar zoveel mogelijk ;)
  kus F

  Comment by Folkert — 6-12-2003 @ 10:54

 4. Lieve Peter, Fleur en Lotte.

  Mijn taak zit er op en ik geef het stokje van de zorg over aan Sonja,s maatje Anneke.
  Ik zal jullie missen,maar ik weet dat we elkaar nog regelmatig zullen zien en dat doet mij goed ,want afscheid doet pijn.
  Ik dank jullie, maar ook de families De Niet en Eemsing voor het vertrouwen dat jullie mij hebben gegeven. Ik ben blij dat ik in deze indringende periode iets voor jullie heb kunnen betekenen.
  Er is een plekje in mijn hart voor Sonja en voor jullie.
  Heel veel liefs en sterkte.
  (namens de thuiszorg) Gerrie

  Comment by Gerrie — 8-12-2003 @ 21:50

 5. Hallo Peter

  Ik heb vorig weekend nog even weer de teksten over de laatste moeilijke dagen van Sonja doorgelezen. Ik heb in augustus en september ook enkele keren een comment bij je teksten gezet.
  Vorig weekend las ik dus over de eerste dagen in september en die dagen leken veel op de afgelopen week bij m’n zus. Zij is gistermiddag ingeslapen. Zij is donderdag in coma geraakt en is de laatste uren zonder (angst)aanvallen rustig overleden. Voor ons komt nu nog de periode van afscheid nemen en alles regelen voor de crematie aanstaande woensdag.

  Ik wil je wel even zeggen dat ik de afgelopen maanden veel steun heb gehad van deze site. Van jouw verhalen, van de reakties. Er is toch nog veel warmte te vinden onder de mensen, toch?
  Wat een mooie tekst is dat op de steen van Sonja. Als we ooit die kant opgaan, zal ik zeker een drents zwerfkeitje meenemen.

  Groetjes en een warme knuffel.
  An Nijp

  Comment by An Nijp — 13-12-2003 @ 20:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress