weblog > sijgje.nl

21-12-2003

kerstboodschap

Filed under: peter — pjotr9 @ 20:47

Op een moment zit je naast elkaar op de bank, je kijkt elkaar aan, en bedenkt dat er een kerstboodschap ‘moet’ komen. Je gaat eens zitten, bedenkt wat gedichten en eigenlijk heeft niets de essentie de je een kerst- en nieuwjaarsboodschap wilt meegeven. Het is een intens bewogen tijd geweest van zorg, verdriet en afscheid nemen. En ook een nieuw begin, een tijd van vreugde, aan elkaar wennen, een nieuw gezin vormen, verbouwen en plotsklaps verhuizen. Een dubbel gevoel en de realisatie dat er wel erg veel gebeurd is dit jaar. Kerst vieren we dit jaar voor het eerst met ons zessen, in ons hart met ons zevenen. We verlangen naar een beetje rust. De verhuizing is inmiddels achter de rug, stof van de verbouwing zit nog aan het plafond. De nieuwe Hastens gaat ingeslapen worden, Joke noemt dit cocoonen, eten, drinken, open haard, boswandelingen (of liever bosblubberen met de jeep) en laten komen wat komen moet.

We proberen een beetje in contact te zijn met de kinderen; ze hebben allemaal hun problemen en verdriet, net zoals wij, en we vinden dit niet meer dan normaal. Gelukkig gaat het goed met ons allemaal, zelfs beter dan we verwacht hadden.

Dan langzaam wakker worden voor het nieuwe jaar, er staat nog veel te gebeuren. Natuurlijk moet iedereen nog erg aan elkaar wennen, er moet nog een kantoor gebouwd worden, waarschijnlijk gaan er wel een paar kinderen puberen, Peter weer eens stoppen met roken, Anjoke stoppen met zeuren over roken, de katten mogen eindelijk weer naar buiten zodat snotteren, niezen, en kattenpisluchtjes binnenkort tot het verleden behoren. We gaan eens proberen langzaam in de dagelijkse regelmaat te komen. De onrust in ons zelf te temperen. Het is tijd voor een nieuw begin, we koesteren de herinnering en gaan zorgen voor de dag van vandaag. Dit is zoals het leven is, zorgen voor de dag van vandaag, iedereen een fijne kerst een een goed 2004 toegewenst.

Lotte, Sarah, Jonas, Fleur,
Peter en Anjoke

3 Comments

 1. Ik wil jullie een heel gelukkig 2004 toewensen met zijn allen!

  Comment by Geertje — 1-1-2004 @ 13:01

 2. bedankt voor deze bijzondere kerstboodschap

  Comment by a3ke — 7-1-2004 @ 22:26

 3. Een beetje laat wel, maar toch gemeend :Peter, Anjoke en kinderen, ik wens jullie veel rust, warmte en liefde toe, dit jaar.
  Groet, Margot uit Zwolle

  Comment by Margot — 21-1-2005 @ 20:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress